Verbal Ability

 

Questions: 


1. A=2, M= 26 , Z= 52, then BET =……?

A.   44

B.   54

C.   64

D.   72

2.If  in a certain code, BAT= 23,  CAT= 24 then how will you code BALL?

A. 27

B. 28

C. 32

D. 120

3. If  AT= 20,  BAT= 40 then how will you code CAT?

A. 30

B. 50

C.60

D.70

4. If E=5 and HOTEL= 12, how will you code LAMB?

A.  7

B. 10

C.  26

D. 28

5. If ZEBRA can be written as 2652181,  how can COBRA be written?

A.  302181

B. 3152181

C. 31822151

D. 1182153

 You have to find out which (a),(b),(c),(d) has the correct coded form of the given number-group.

6. 173846

(a). LFMEKB  (b)  LMFEBK    (c)   LFMBEK  (d) LFEMBK (e)  None of these

7.862941

(a) EDKJBL   (b) EKDJLB        (c) EKDJBL     (d)  EKJDBL   (e)None  of these

 

8. 430675

(a) BMKPFX   (b) BMPKFX    (c) BMPKXF    (d) BMPFKX  (e) None of these

 

9. 901273

(a). JPLDFM    (b) JPDLFM       (c) JLPDFM      (d)  JPLDMF  (e)  None of these

 

10. 790853

(a) FJPEXM      (b)  FPJEXM      (c)  FJPEMX     (d)  FPJEMX  (e) None of these

Answer :

1.B

2.A

3.C

4.A

5.B

6.C

7.D

8.B

9.A

10.A

For Questions on Computer Awareness Click here

Speak Your Mind

*