Simplification Part 2

 

1. 2.002 +7.9 {2.8-6.3(3.6-1.5)+15.6} = ?

a. 2.002

b.4.2845

c. 40.843

d. 42.845

2. If a/b=4/3,  then the value of 6a+4b/6a-5b is :

a.-1

b.3

c. 4

d. 5

3. if x=1 -q and y=2q+1, then for what value of q , x is equal to y ?

a. -1

b. 0

c.1/2

d. 2

4. 1 / 1.2.3 + 1/ 2.3.4 + 1/ 3.4.5 + 1/ 4.5.6 is eqaul to :

a. 7/30

b. 11/30

c. 13/ 30

d. 17 / 30

5.  If 2x+y= 17, y+2z=15 and x+y =9 , then what is the value of 4x+3t+z= ?

a. 41

b. 43

c. 45

d. 55

e. None of these

6. The value of 995/999*999 = ?

a. 990809

b. 998996

c. 998999

d. 999824

7.  How many pieces of 85cm length can be cut from a rod 42.5 m long>

a. 30

b. 40

c. 60

d. None of these

8. The total number of digits used in numbering the pages of a book having 366 pages is :

a. 732

b. 990

c. 1098

d. 1305

9. Express 2/3 of 1/4 of Rs. 25.20 as a fraction of 1*1/2 of Rs.36

a. 5/8

b. 5/42

c. 7/90

d. 11/90

10. What fraction of an hour is a second ?

a. 1/24

b. 1/ 60

c. 1/120

d. 1/ 3600

ANSWER :
1.A
2.C
3.B
4.A
5.E
6.B
7.D
8.B
9.C
10.D

For Verbal Ability Questions : Click here

Speak Your Mind

*