Simplification Part 1

 

1. 4+4*18-6-8/123*6-146*5=?

a.1

b.2

c. 6.65

d. 7.75

2.1*3/4+5*1/3+3*2/5=?

a.9*2/5

b. 9*29/60

c. 10*2/5

d.10*29/60

3.1/2*1/3+1/1*3/4

a.34*1/6

b.66

c. 35*5/6

d. 45*1/3

4 .009/?=.01

a.0.009

b.09

c.9

d.9

5. 469157*9999=?

a. 4586970843

b. 4686970743

c. 4691100843

d. 584649125

6.7845- ? =  8461-3569

a.2593

b.2773

c.3569

d. None of these

7. 3*0.3*0.03*0.003*30 =?

a. 0.0000243

b. 0.000243

c. 0.00243

d. 0.0243

8.If x/y=4/5, (4/7 + 2y-x/2y+x)

a. 3/7

b. 1

c. 1*1/7

d. 2

9. 2-[2-{2-2(2/2)}]=?

a. -4

b. 4

c. 6

d. None of these

10. 2.375*5.22/0.87-1.425*0.02=?

a. 0.142215

b.  1.42215

c. 14.2215

d. None of these

ANSWER KEY:
1.D
2.D
3.D
4.c
5.C
6.D
7.C
8.B
9.D
10.C

For updates on Current Affairs Click here

Speak Your Mind

*