Number -II

 

 Solve  & check Your Answers :

1.(6+15+24+33+……+ 105) = ?

Ans : 666

2. A number when divided by 6 leaves a reminder 3. when the square of the number is divided by 6, the reminder is:

Ans : 3

3.666/6/3 =?

Ans :37

4. What smallest number shoulb be added to 4456 so that sum is completely divisible by 6 ?

Ans : 3

5.Which natural number is nearest to 9217, which is completely divisible by 8 ?

Ans :9240

6. The largest  5-digit number exactly divisble by 91 is :

Ans :99918

7. If the Product 4864*9 p 2 is divisible by 12 , the value of p is …… ?

Ans: 8

8. The difference between the place values of two sevens in the numeral 69758472 is :

Ans : 6993

For Next Questions : Click here

Speak Your Mind

*