Verbal Ability (Synonyms)

 
Questions:
In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.
1.            CORPULENT
A. Lean
B. Gaunt
C. Emaciated     
D. Obese
2.            ADVERSITY
A. Failure
B. Helplessness
C. Misfortune   
D. Crisis
3.            FAKE
A. Original
B. Imitation
C. Trustworthy 
D. Loyal
4.            INEBRIATE
A. Dreamy          
B. Stupefied
C. Unsteady      
D. Drunken
5.            TIMID
A. Fast
B. Slow
C. Medium         
D. Shy
6.            NEUTRAL
A. Unbiased      
B. Non-aligned
C. Undecided    
D. Indifferent
7.IMPROMPTU
A. Offhand         
B. Unimportant
C. Unreal
D. Effective
8.            CANTANKEROUS
A. Quarrelsome
B. Rash
C. Disrespectful               
D. Noisy
9.            LAUD
A. Lord
B. Eulogy
C. Praise
D. Extolled
10.          FRUGALITY
A. Foolishness  
B. Extremity
C. Enthusiasm   
D. Economy
11.          UNCOUTH
A. Ungraceful   
B. Rough
C. Slovenly
D. Dirty
12.          MELD
A. To soothe     
B. Merge
C. Purchase       
D. Glisten
13.          TEPID
A. Hot  
B. Warm
C. Cold 
D. Boiling
14.          COMBAT
A. Conflict
B. Quarrel
C. Feud
D. Fight
15.          STRINGENT
A. Tense
B. Stringly
C. Strict
D. Causing to Shrink
16.          SALACITY
A. Bliss 
B. Depression
C. Indecency     
D. Recession
17.          PIOUS
A. Pure
B. Pretentious
C. Clean               
D. Devout
18.          ERROR
A. Misadventure             
B. Misgiving
C. Ambiguity     
D. Blunder
19.          MASSACRE
A. Murder          
B. Stab
C. Assassinate  
D. Slaughter
               
20.          KEN
A. Ignorance     
B. Witness
C. Trial  
D. Knowledge
Answers:
1.D
2.C
3.B
4.D
5.D
6.A
7.A
8.A
9.C
10.D
11.B
12.B
13.B
14.D
15.C
16.C
17.D
18.D
19.D
20.D

Speak Your Mind

*