Objective Computer Awareness-1

 

1. IV Generation computers contain :

a. LSI

b. Vaccume Tubes

c. All Technology

d. Transistors

e. None of these

2. The First digital computer introduced, was named as :

a.Univac

b. Mark-1

c. Eniac

d. All of these

e. None of these

3. how many generations, computer can be classified ?

a. 4

b. 5

c. 3

d. 6

e. None of these

4. A computer can perform, which of the following tasks ?

a. Computation

b. Communication

c. Processing

d.All of these

e. None of these

5. Physical Structure of computer is called :

a. software

b. Hardware

c. Humanware

d. All of these

e. None of these

6. II Generation computer are made of :

a. Vaccume Tubes

b. Transistors

c. LSI

d. VLSI

e. None of these

7. First generation computers contain :

a. Transistor

b. Vacume Tubes

c. LSI

d. VLSI

e.None of these

8. Computers, combine both  measuring and counting are :

a.  Analog

b. Digital

c. Hybrid

d. All of these

e`. None of these

9. PARAM is an example of :

a. Super computer

b. PC

c. Laptop

d. PDA

e. None of these

10. Which of the following is available in the form of a PC now ?

a. Mainframe

b. Microcomputer

c. Minicomputer

d. Both (B) & (C)

e. None of these

ANSWER :
1.A
2.B
3.B
4.D
5.B
6.B
7.A
8.C
9.A
10.B

Speak Your Mind

*