SSS IBPS Sample Question Papers with Answers

 

SSC IBPS Sample Question Papers with Answers

SSC IBPS Sample Question Papers with Answers

SSC IBPS Sample Question Papers with Answers

Dear Visitors, Our Publishing team always post useful content for our precious visitors either it is News update, Job Opening or Exam Preparation Material. We are going to post SSC, IBPS Sample Question Papers with Answers very soon on our website.

Today I am posting some important questions on Computer Awareness that are very basic but Important for all govt. job examination like SSC, IBPS, IB(ACIO), FCI, DGA, PUNSUP, DOW, RRB etc. These Questions are repeated many times in different exams every year still some candidates don’t score +1 marks on computer part.

Here are Few Questions on Computers:-

1. The number of keys in a keyboard?

(a) 100                         (b) 88                           (c) 101                         (d) 110

Answer: C

2. In MICR, ‘C’ stands for?

(a) Colour                    (b) code                       (d) character                 (d) coding

Answer: C

3. Real time operating system is a following type of software?

(a) Application software             (b) operating systems          (c) Commercial software        (d) utility software

Answer: B

4. The first generation of computers were bassed upon?

(a) Transistors  (b) ICs                        (c) Valves                     (d) Conductor

Answer: C

5. The primary purpose of an operating system is?

(a) to make the most efficient use of the computer hardware

(b) to allow people to use the computer

(c) to keep systems programmers employed

(d) to make computers easier to use

Answer: A

6. Which was the last version of MS-DOS that was released separately?

(a) 5.0                          (b) 6.0                          (c) 6.11            (d) 6.22

Answer: D

7. An entire pathname, consisting of several sub-directory names can contain upto?

(a) 13 characters          (b) 36 characters          (c) 63 characters          (d) 53 characters

Answer: C

8. Which command can be used to recreate the disk’s tracks and sectors?

(a) FDISK                   (b) FORMAT   (c) CHKDSK             (d) ATTRIB

Answer: B

9. The binary equivalent of decimal number 98 is?

(a) 1110001                 (b) 1110100                 (c) 1100010                 (d) 1111001

Answer: C

10. When a key is pressed on the keyboard which standard is used converting the keystroke into the corresponding bits?

(a) ANSI                      (b) ASCII                    (c) EBCDIC                 (d) ISO

Answer: A

Free Online Mock Test Click Here

For GK Questions Click Here

For Walk-In Interviews Click Here

Submit Your Resume with us Click Here

 

 

Last updated: May 12, 2015 at 15:33 pm

Comments

  1. Its like you read my mind! You seem to know so much approximately this, like you wrote the ebook in it or something.
    I believe that you can do with a few percent to power the message home a little bit,
    but instead of that, this is great blog. A
    fantastic read. I’ll definitely be back.

     

Speak Your Mind

*