GENERAL KNOWLEDGE FOR COMPETITIVE EXAMS QUIZ 1

 

GENERAL KNOWLEDGE FOR COMPETITIVE EXAMS_QUIZ 1

  1. Puducherry was a ____ Colony.

a. Spanish

b.French

c. Dutch

d. Portuguese

2. Which of these is not a toy train track?

a. Shimla-Kalka

b. Jalpaiguri-Darjeeling

c. Neral-Matheran

d. Jammu- Dehradun

3.  What is Indrira Point?

a. Northern most tip of India

b. Southern most tip of India

c. Eastern most tip of India

d. Western most tip of India

4. Whats is feni?

a. Goan Language

b. Goan drink

c. Goan dress

d. Goan Handicraft

5. Which Indian cityis not situated on sea shore?

a. Dwarika

b. Somnath

c. Varanasi

d. Rameshwaram

6. Taj Mahal is located on the bank of River

a. Ganga

b. Yamuna

c. Chambal

d. Narmada

7. _____ is famous for spices.

a. Karnataka

b. Tamil Nadu

c. Kerala

d. Rajasthan

8.In which country green revolution was started?

a. Denmark

b. Mexico

c. India

d. USA

9. National development  Council was formed in –

a. 1950

b. 1951

c. 1952

d. 1953

10. IMF forecast for Global Growth in 2013 is __%

a. 3.6

b. 4.3

c. 5.6

d. 6.0

Answers:

  1. b   2. d   3. b  4.b   5.c   6.b   7.c   8.b   9.c   10. a

For Online Mock Test Click Here

For Online Quiz Click Here

For Current Affairs Click He

Speak Your Mind

*