08 May 2017 Current Affairs Quiz

 

(1) State the date, on which we celebrate every year “World Red Cross Day”?

A) 6th May

B) 7th May

C) 8th May

D) 9th May

(2) Name the Union Minister, who has been inaugurated country is first bio refinery plant?

A) Rajiv Pratap Rudy

B) Manoj Sinha

C) Nitin Gadkari

D) None

(3) Name the person, who has been elected as President of Frame, recently?

A) Emmanuel Macron

B) Stephane Nicolas

C) Pierre Bernard

D) None

(4) Name the person who has been elected for Britain Independent Fellowship 2017, recently?

A) Krishna Chatterjee

B) Subhash Khot

C) Yad vinder Malhi

D) All the above

(5) Name the country, in which India organized a festival to mark Tagore’s 156 birth anniversary?

A) Israel

B) Egypt

C) Libya

D) Sudan

(6) Name the first woman Judge of Delhi High Court, who has been passed away on 6 May, 2017?

A) Leila Seth

B) Anna Chandy

C) Gita Seth

D) None

(7) Name the country, who has been won the Sultan Azlan Shah Hockey tournament, recently?

A) Great Britain

B) Australia

C) Netherlands

D) None

(8) Name the country, who has been made C919 passenger aircraft recently?

A) China

B) Austria

C) Germany

D) None

(9) Name the person, who has been won 2016 Wisden- MCC Cricket “Photograph of the year Award” recently?

A) Saqib Mohammed

B) Imran Tahir

C) Saqib Majeed

D) None

(10) Name the second state in India, which has been announced Jan-Dec FY, recently?

A) Jharkhand

B) Uttarakhand

C) Himachal Pradesh

D) None

(11) State the no. of training institutes to Skill drivers, Union Govt to set up in India?

A) 100

B) 101

C) 102

D) 103

(12) Name the satellite, which has been launched India for the Purpose of South Asian Countries?

A) B SAT – 9

B) C SAT – 9

C) G SAT – 9

D) K SAT – 9

(1) C    (2) C    (3) A    (4) D    (5) B    (6) A  (7) A    (8) A    (9) C    (10) A    (11) A  (12) C

For Current Affairs Click Here

for More Jobs Keep Vising US

Speak Your Mind

*